měšťanský dům U zlatého lva, U žlutého lva

Dvoupatrový, trojkřídlý objekt, částečně podsklepený, postaven na nároží ulice Akademické a tř.1 máje. Objekt otočený do tř.1.máje je trojtraktový s uzavřeným dvorem a točitým klasicistním schodištěm do pater. Trakt podél ulice Akademické je z větší části zaklenut valenou a křížovou klenbou s trojúhelnými výsečemi. Sklep se nachází podél tř.1.máje a částečně Akademické ulice. Je zaklenut cihlovou valenou klenbou, přístupný samostatným rovnoramenným schodištěm. Patra jsou z větší části plochostropá s trámovými stropy , pouze ve třech místnostech prvního patra, otočených do ul. Akademické se zachovaly křížové klenuté stropy a segmentově valený strop. Dvorní fasáda je v současné době osekaná na cihlu s novodobými pavlačemi. Dvě zadní křídla jsou jednotraktová, přístupná z pavlačí. Krov je tvořen stojatou stolicí, střecha je valbová. Průčelí do ul. Akademické je desetiosé, hladké s jednoduše profilovanou římsou, umístěnou mezi přízemím a patry. Průčelí do tř.1.máje čtyřosé s klasicistním portálkem zaklenutým do stlačeného oblouku. Portál je tvořen bočními profilovanými pilastry s obdélníkovými hlavicemi a profilovaná eliptická archivolta se středním klenákem. Okna jsou rámována profilovanou štukovou šambránou. Přízemí od patra je odděleno římsou na kterou nasedají geometricky členěné vlysy, ukončené podokenními profilovanými římsami. Okna prvního patra jsou zdobena šambránou s uchy a kapkami. Nad okny je umístěn okřídlený fronton s dvojicí sdružených segmentových obloučků ve středu, posazen na konzolkách, zdobených listovým motivem. Na ose fasády je mezi okny umístěna nika, zaklenutá karnýzovým obloukem, zdobená štukovou šambránou s barokními rozvilinami.