měšťanský dům s terasou

Areál o čtyřech křídlech, uzavírajících střední dvůr. Zahrada je situovaná mezi domem a hradbou. Jednotraktový objekt postavený na raně gotických kamenných hradbách které jsou zachované v některých částech po celé výšce přízemí. Sklepy jsou cihelné, klenuté valenou klenbou. Centrální schodiště je novodobé točité. Přízemní prostory po levé straně jsou klenuty valenou segmentovou klenbou s nepravidelně umístěnými trojúhelnými výsečemi. V přízemí po levé straně schodiště je umístěna původní kaple zaklenuta druhotně křížovou klenbou do profilovaných patek s pískovcovými gotickými erby. V síle zdiva, otočen do zahrady se dochoval výklenek zaklenutý gotickými pískovcovými žebry ukončenými v erbovních štítcích. V patře jsou plochostropé místnosti. Pouze kaple po levé straně je zaklenuta valenou klenbou a zdobena bohatou štukovou malbou s motivy vztahujícími se k Panně Marii s erbem donátora. V krovu jsou vestavěny kanceláře, osvětlené drobnými vikýři. Zahradní fasáda je jednoduchá se zachováním různých tlouštěk stěn, po obou stranách uzavřena vystouplými rizality, zakončenými barokními volutovými štíty. Okna jsou zde zachována s původním gotickým, renesančním(arkádová) i barokním ostěním. Dvorní fasáda je jednoduchá s novodobým ochozem. Okna a dveře jsou lemována pískovcovými zárubněmi. Pravé boční křídlo je dvoupatrové, nepodsklepené, jednotraktové s místnostmi vestavěnými do podkroví. V přízemí je spojeno valenou chodbou se schodištěm v hradbách. Přízemí je zaklenuto valenou klenbou s trojúhelnými lunetami. V patře jsou rovné stropy s štukovými zrcadly. Levé boční křídlo je jednotraktové, nepodsklepené, dvoupatrové s valenou klenbou v přízemí, novodobým schodištěm a plochostropým patrem. Krov je užíván novodobou vestavbou. Objekt podél ulice je dvoupatrový, dvoutraktový v přízemí s vestavbou do podkroví. V přízemí jsou valené klenby s trojúhelnými výsečemi, křížové klenby. Vstupní průjezd je zaklenut plackou do pasů. Schodiště je otevřené tříramenné s dřevěným zábradlím, tvořeným soustruženými kuželkami. Místnosti v patře jsou plochostropé, zdobené jemnou štukou. V chodbě je druhotně osazen kamenný náhrobek.Fasáda do dvora je jednoduchá, přízemí je rozčleněno na arkády, zaklenuté stlačenými oblouky, vysoká okna v patrech jsou orámována jednoduchou štukou. Fasáda do ulice je zdobnější. Vjezd je zdoben pískovcovým portálem, tvořeným kanelovanými bočními sloupy, zakončenými římsou s rozeklaným frontonem, uprostřed zdobeným erbem. Okna v patře jsou zdobena mezi nadokenními rozeklanými římsami.