měšťanský dům

Dům gotického původu, na dvou gotických parcelách, přestavěný v renesanci v r. 1559. Hodnotnější levá část již v renesanci jednopatrová o třech okenních osách a dvou zděných štítech. V patře tři kamenná profilovaná ostění a římsy oken. Ve štítech po jednom obdélném okně s kamenným ostěním. Raně renesanční štít užívá k architektonickému výrazu typ benátských obloučků a zvrácených čtvrtkruhů. Z velké části dochována původní dispozice, sgrafitová výzdoba na průčelí restaurována v 60. a 90.letech 20. stol. Hodnotné kamenické detaily (portál, ostění oken a portálek v patře). Urbanisticky zásadní objekt, spoluvytvářející prostor Horního náměstí. Architektonicky a uměleckořemeslně vysoce hodnotný exteriér i interiér. Jeden z nejhodnotnějších objektů v MPR.