socha Ecce Homo

Socha na volném prostranství v parčíku před farou. Čtyřboký sokl obdélníkového tvaru o hranách 70 x 40 cm. Podstavec sochy stojí na dvou stupních schodů. Na nízkém obdélníkovém soklu stojí hranolovitý dřík, v dolní části s dvěma volutami, mezi nimiž je reliéfně zpracovaný květinový motiv s palmetou. Na čelní straně dříku je umístěn nápis N1, na zadní straně nápis N2. Nad profilovanou římsou v přední části zakončené dvěma volutami a kartuší, spočívá na podstavci socha Ecce Homo. Socha zobrazuje stojící postavu Krista v životní velikosti (zmučený Kristus) s útrpným postojem i výrazem s trnovou korunou, stojící na levé noze a s pravou pokrčenou. Je zobrazen nahý, pouze s bederní rouškou a volně přehozeným pláštěm s bohatou draperií. Ruce jsou zkříženy před tělem a svázány provazem, pravá ruka drží zlatě polychromovaný rákos.