socha sv. Michaela archanděla na podstavě

Socha ze světlého pískovce, volně stojící na návsi u mlýna. Půdorys obdélníkový v přední i zadní části konvexně zaoblený. Jeden schod zároveň tvořící základ sochy. Archanděl Michael zobrazen ve zbroji zabíjející okřídleného draka na mohutném zužujícím se podstavci. Podstavec tvořen soklem, jež má výše uvedený půdorys, ukončený profilovaně, na nějž nasedá dřík. Dřík je mohutný, sledující půdorys soklu a směrem k římse je ve střední části kuželovitě zužující a v bocích jehlancovitě. Dřík tedy ve střední části konvexní a po stranách voluty protažené hranolovitě až k římse. Ve střední části dříku v hluboké nice je umístěn latinský kříž s korpusem Krista, po obou stranách kříže modlící se postavy sv. Josefa a P. Marie. Nika je ve vrcholu zakončena ozdobou ve tvaru mušle. Bohatě profilovaná římsa ve střední části zaoblená, ve vrcholu zaoblení zdobena kruhovou kartuší s motivy volut a v ní umístěno písmeno I. Nad římsou umístěna socha sv. Archanděla Michaela- zobrazen s křídly a přilbicí s chocholem a vojenském šatě římského typu (s krátkou suknicí), oběma nohama stojící na těle okřídleného draka, pravou rukou zatíná dlouhý meč do chřtánu zvířete a v levé ruce drží štít oválného tvaru. Vzadu na dříku reliéf v nice- sv. Vojtěch s berlou, žehnající andělům u nohou. Pod nikou letopočet "1882".