socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého stojí ve čtvercové železné ohrádce na čtyřbokém hranolovém odstupňovaném soklu. Na přední straně je vsazená deska, v horní části segmentově zaklenutá, s rytým majuskulním nápisem: ZAKLADATELÉ POMNÍKU / MANŽELÉ / MATĚJ A BARBARA / BAJER / ZE ZELENÉ HORY LP 1877 / OPRAVITI NECHALI / MANŽELÉ / FRANT. HEDVIKA / PLCHOVI / ZE STUDNIC R. 1934. Dole na soklu nápis: A- LOOS Brno. Sokl je ukončen vyloženou profilovanou římsou, nad kterou stojí na odstupňované čtvercové podnoži socha světce v nadživotní velikosti, v kontrapostu, s nakročenou pravou nohou. Sv. Jan je oděn do kanovnického roucha s levou rukou tisknoucí kříž s korpusem ke své hrudi. Pravici pozvedá vysoko k nebesům, kam rovněž směřuje pohledem doprava pootočené a zakloněné hlavy.