sloup se sochou P. Marie

Socha světice sedící s dítětem v náručí umístěna na sloupu (2m), jehož podstavec pravidelný čtyřboký hranol na čtvercovém soklu (0,7 x 0,7 m), kamenný chod tvoří základnu podstavce. Podstavec jednoduchý, bez výzdobných prvků. Na čelní straně hranolu v obdélném lineárním rámu umístěn nápis z malých tiskacích namalovaných písmen. Nahoře podstavec ukončen rovnou profilovanou římsou. Nad římsou plintu sloup v patce se dvěma oblouny a výžlabkem, hladkým, nečleněným dříkem s entasí a prstencem v horní části, zakončený košovou hlavicí dekorovanou reliéfními ornamentu s volutami v horní části. Světice s korunou (železnou) a rouškou splývající na ramena je oděna v lehce řasený plášť zahalující postavu. Hlavu mírně naklání k pravé straně k tváři dítěte, které přidržuje pravou rukou pod ramenem, levou pod jeho pánví. Levá ruka dítěte se natahuje k tváři matky.