kostel sv. Petra a Pavla

Kostel je situován v severní části obce v blízkosti silnice na Chroustov. Pozdně barokní jednolodní stavba, orientovaná k severovýchodu, stojí na bývalém hřbitově, který je vymezen ohradní zdí s dvěma branami. Hřbitov oválného tvaru již není používaný, dochoval se zde pouze náhrobek Václava Dubského z roku 1907 - kříž s rouškou, v dolní části s andílky, na soklu signovaný Jos. ..., Nový Bydžov. JZ od kostela stojí patrová fara. Západně od kostela je umístěn pomník padlým v 1. světové válce se sochou lva, signovaný J. JEDLIČKA, VOJICE. V jeho blízkosti stojí pískovcová kolorovaná socha sv. Václava z roku 1888 (ve velmi špatném stavu). Předmětem ochrany je kostel, ohradní zeď a příslušné pozemky. V prostředí kulturní památky se nachází fara, pomník padlým v 1. světové válce se sochou lva a socha sv. Václava z roku 1888.