kostel sv. Martina

Areál hřbitovního kostela sv. Martina je situován v centru obce. Sestává z orientovaného jednolodí s polygonálním chórem a hranolovou dvoupatrovou věží s původními okny; k lodi přiléhají na každé straně v celé výšce boční kaple. V západní části hřbitova se nalézá obvodové zdivo jednopatrové márnice na půdorysu šestiúhelníka. Hřbitov je ohrazen omítanou zdí, do které je vložena branka, ukončená zvlněným štítem, krytým prejzy a doplněným koulemi a vázou. V SV části areálu poměrně citlivě přistavěna nová budova zázemí koncertní síně. V SZ části areálu náhrobek S.H. Pinkase a manželky Adrieny od B. Kafky zobrazující z profilu hlavy H.Pinkase a jeho ženy.Před vstupem do areálu a schůdky křížek na jehlancovitém dříku se zkosenými nárožími z nučického pískovce, na soklu zlacený nápis: Cesta Páně/ 1860 Předmětem ochrany je kostel, márnice, ohradní zeď a pozemky areálu.