usedlost

Objekt č.p. 2 se nachází v Lukově, který je součástí města Úštěk v litoměřickém okrese Ústeckého kraje. Nachází se zde rozvolněná zástavba, která je rozmístěna převážně kolem komunikace. Domy jsou ve většině případů zděné a patrové. Kolem vesnice protéká Úštěcký potok. Areál usedlosti se nachází v jižní části vesnice u komunikace. Součástí areálu je dům, který stojí v čele pozemku a tvoří jednu hranu parcely. Stavba je patrová se sedlovou střechou krytou taškami. Jeho západní štítové průčelí směřuje ke komunikaci. Stavba je provedena z lomového kamene. K jeho východní stěně přiléhá přístavek se sedlovou střechou krytou též taškami. Jižně od domu č.p. 2 se nachází samostatný patrový poloroubený výměnek se sedlovou střechou s taškami. Výměnek má kamenné přízemí s chlévem a roubené patro přístupné bedněnou pavlačí s vyřezávanými sloupky. V jižní části parcely se nachází stodola, která je obdélného půdorysu se sedlovou střechou s bobrovkami a volskými oky.