socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Pískovec střední zrnitosti šedozelené barvy, patrně z místní lokality. Podstava je tvořena nízkým hranolovým soklem a na něj osazeným hranolovým pilířem s profilovanou patkou a profilovanou hlavicí. Sokl je bez plastické výzdoby, jeho čelní strana je pojednána nápisem, umístěným v zrcadlové ploše. Obě boční strany soklu jsou členěny prázdnou zrcadlovou plochou. Hranolový pilíř je v čelní straně zdoben v ohraničené, vrypováním pojednané ploše reliéfně ztvárněnými rokajovými motivy (růže, úponky, listy, v dolní části motiv jazyka ve svatozáři). Obě boční stěny pilíře jsou hladké, v horní polovině pojednané reliéfním rostlinným dekorem; zadní strana bez plastické výzdoby. Sv. Jan Nepomucký je znázorněn na oblačné kupě, v tradičním oděvu kanovníka, levou paží tiskne k tělu Krucifix, k němuž sklání hlavu a upírá vroucný pohled. Jan je prostovlasý, v pokleku; v úplnosti není dochovaná pravá ruka. V oblačné kupě jsou vyvedeny dvě andílčí hlavičky.