dům panského zahradníka

Bývalý dům panského zahradníka s rozsáhlým areálem, ke kterému patří hospodářské zázemí a zahrady, leží po jižní straně Husovy ulice. V severozápadním rohu při cestě je vlastní obytný dům, přízemní budova obdélníkového půdorysu krytá výraznou mansardovou prejzovou střechou. Na ni navazuje zděná vstupní branka a dále se nachází přízemní hospodářské stavení, ve dvoře domu naproti hospodářskému stavení stojí přízemní objekt, pravděpodobně "fíkovník" nebo zimní zahrada. Kolmo k tomuto objektu je situován skleník. Jižně a východně se rozkládá pozemek bývalé barokní zahrady, jejíž původní podoba zanikla. Při Husově ulici je pak areál vymezen kamennou ohradní zdí, na jižní a východní straně drátěným plotem a na západě betonovou zdí. Předmětem ochrany je dům panského zahradníka, hospodářské stavení, zimní zahrada se skleníkem, ohradní zeď s branou a pozemky parc. č. st. 2, 126, 220 a parc. č. p. 5, 10/1, 10/6, 752/1 (část pozemku).