kovárna

Malá usedlost uváděná jako kovárna je situovaná na SZ okraji vesnice. Usedlost sestává z volně stojícího domu (kovárny), který je z jedné strany obklopen stodolou a z druhé strany menší utilitární stavbou. Od příjezdové cesty usedlost odděluje ohradní zeď. Přízemní dům na obdélném půdoryse, s podélnou osou ve směru SZ-JV, je krytý sedlovou střechou s polovalbičkou nad JV průčelím. Střechu kryje šindel, nad nímž je přetažená lepenková krytina. Dům je zděný, s roubenou částí předsunutou na SV straně před jádro domu. Sedlová střecha je na této straně změkčená námětky a přetažená přes roubený rizalit. Rovinu střechy prolamují dva vyšší komíny. Trojdílná jednotraktová dispozice; údajně atypická dispozice s velkým středním dílem související s provozem kovárny. Předmětem ochrany je dům (kovárna) a příslušný pozemek.