měšťanský dům

Patrový zděný řadový dům, umístěný v uliční čáře, součást zástavby důležitého prostoru v historickém jádru města, v ulici při jeho hlavním náměstí. Stavba na hloubkově orientované parcel. Dům s architektonicky poměrně bohatě členěným hlavním průčelím, zvýrazněným asymetricky umístěným štítovým nástavcem. Střecha domu je mansardová, s vikýřem do ulice. Zachována je z větší části vnitřní dispozice, původní charakter interierů domu a také některé jeho původní detaily. Zvláště cenným prostorem je gotický sklep domu a hodnotné jsou i některé prostory v jeho nadzemní části, kde nebyly dosud provedeny rozsáhlejší novodobé úpravy. Zachován je zde například renesanční trámový strop. Je přitom pravděpodobné, že pod novějšími povrchy jsou zde zachovány ještě další hodnotné konstrukce a detaily ze starších stavebních etap domu. Na parcele je ještě zadní dům, vystavěný v roce 1905, se secesním hlavním průčelím. Předmětem ochrany je dům čp. 310, zadní dům čp. 681 a příslušné pozemky.