myslivna

Dům čp. 19 je součástí hospodářské usedlosti se vstupní pilířovou bránou s dvoukřídlými dřevěnými vraty na severní straně areálu, hospodářskými stavbami na severozápadní a východní straně areálu a stodolou na jižní straně areálu. Dům čp. 19 je roubené přízemní obytné stavení obdélného půdorysu. Sokl je zděný, omítnutý. Hlavní severní průčelí je o třech osách se vstupem uprostřed. Dveře jsou dřevěné dvoukřídlé výplňové. Východní okno je sdružené podvojné s úzkou šambránou (dvoukřídlé, šestitabulkové). Okno na západní straně severního průčelí je čtvercové, kryté kovanou bíle natřenou mřížkou. Východní roubené průčelí má dvě okenní osy. Směrem na sever východního průčelí je sdružené podvojné okno (dvoukřídlé, šestitabulkové), na jižní straně jednoduché obdélné šestitabulkové, se šambránou. Štít má prkennou lichoběžníkovou lomenici. Západní průčelí je zděné omítnuté vápennou omítkou, se štítovým obdélným otvorem, osazeným jednokřídlými dřevěnými dvířky. Střecha je na západní straně sedlová, na východě s polovalbou, s eternitovou krytinou. Stavba má typickou trojdílnou disposici s celou řadou původních prvků a detailů. Předmětem ochrany je dům čp. 19 a pozemky vymezeného areálu. Na ploše památky se nachází nechráněná brána, hospodářská budova a stodola.