vysoká škola stavovská

Nárožní jednopatrový objekt s osmitraktovou příčnou dispozicí, částečně podsklepen, s klasicizujícími fasádami. Sklep je umístěn v krajním traktu podél ul.Akademické, zaklenutý valenou cihelnou klenbou na kamenných základech. Dvouramenná schodiště do pater jsou umístěna v druhém a sedmém traktu dvorního průčelí, zaklenutá valenými klenbami na mezipodestách s křížovými klenbami. V přízemí jsou místnosti zaklenuty valenou klenbou s trojúhelnými výsečemi, krajní trakt do ul. Akademické je částečně zaklenut křížovými klenbami. Patro je plochostropé s částečně zachovanými profilovanými dřevěnými stropy, položenými na trámech a pískovcových konzolách. Krov je tvořen ležatou stolicí, částečně zobytěn a osvětlen vikýři se zdvojenými okny a obloukovým štítem. Střecha je valbová. Dvorní fasáda je klasicizující s okny orámovánými jednoduchou štukou s uchy. Průčelí do ul Křížkovského je patnástiosé, do ul. Akademické sedmiosé svisle členěno jednoduchými lisénovými rámy. Okna a segmentově zaklenuté vstupy do objektu jsou rámovány jednoduchou lištou s ušima. Okna v patře v ulici Akademické jsou zaklenuta segmentovou klenbičkou se zvlněnými nadokenními a podokenními římsami