měšťanský dům

Dvoupatrový řadový objekt, postavený na místě dvou gotických parcel. Přízemí je trojtraktové se středním plochostropým průjezdem na dvůr. Vpravo je trakt uprostřed zaklenut valenou klenbou, v předu je plochostropý. Vzadu je umístěno schodiště do patra a sklepa. Levý trakt v přízemí je plochostropý. Obě patra jsou plochostropá. Ve dvorní části jsou přistavěna tři křídla umístěná podél hrany parcely, nepodsklepená, dvoupatrová, plochostropá, pouze v levém křídle jsou v přízemí dvě segmentové klenby do travers. Suterén se nachází pod pravou částí dispozice. Sklep situovaný podél ulice má valenou cihelnou klenbu polokruhovou s vrcholnicí kolmou k ulici. Dva menší prostory zaklenuté cihlou spojují zadní vstupní schodiště s předním sklepem. Uliční objekt je částečně třípatrový, trojtraktový. Dvorní křídla jsou dvoupatrová, jednotraktová, v patře přístupná novodobou pavlačí. Dvorní fasády jsou novodobé jednoduché. Uliční fasáda má barokní pětiosé průčelí. Na střed fasády je umístěn kamenný portál zaklenutý stlačeným obloukem, orámovaný odstupňovanými polosloupy, ukončenými jednoduchou hlavicí a nesoucími dvojité kladí, završené balkonem. Po pravé a levé straně přízemí jsou umístěny klasicistní dřevěné výkladce. Patra jsou rozčleněna horizontálně odstupňovanými pilastry vysokého řádu, ukončenými iónskými hlavicemi, zdobenými vejcovcem, girlandami květů a stuh. Na ně nasedá dvojitá kordónová římsa, uprostřed završená trojúhelníkovým štítem s akantem a girlandou. Mezi okny prvního a druhého patra jsou umístěny propadlé čtvercové štukové ornamenty. Balkónové dveře jsou zdobeny obloukovým parapetem zdobená kartuší s girlandami a rolverkem.