měšťanský dům

Dvoupatrový řadový objekt, částečně podsklepen při levé uliční čáře. Sklepy jsou dvoutraktové, klenuté valenou cihelnou klenbou, posazenou na kamenném základě. Vstupní schodiště a dlažba je zde cihelná. Suterén je původně dvoutraktový, novodobě přepříčkován na trojtraktový s vsunutým schodištěm do patra, zaklenut valenou křížovou klenbou s trojúhelnými lunetami. Po pravé straně objektu je v patrech středu umístěno klasicistní schodiště s původním litinovým zábradlím. V části vnitřních chodeb se zachovala původní dlažba z břidlových ploten. Patra jsou plochostropá, v místnosti II.N.P. otočené do ulice je zachován zakrytý malovaný trámový strop. Objekt má krov tvořený stojatou stolicí s valbou do dvora a polovalbou do ulice. Dvorní trakt je novodobý, jednotraktový, dvoupatrový, přístupný z pavlače. Fasády ve dvoře jsou hladké. Uliční průčelí je trojosé s částečně dochovanou rokokovou štukovou výzdobou z roku 1770. Přízemí je novodobé s pravoúhlými otvory, zdobeno pásovou bosáží, odděleno od pater jednoduchou římsou. První a druhé patro je členěno průběžnými pilastry s kompozitními hlavicemi a nárožní bosáží. Okna prvního patra jsou osazena v jednoduchých šambránách s obdélníkovým vlysem v parapetu a bohatě profilovanými nadokenními římsami. Římsy jsou zdobeny rokokovou štukovou květinovou výzdobou, nad frontony medailony s vojenskými zástavami a rokaji. Okna druhého patra jsou zdobena jednoduchými pásovými šambránami, nad okny jsou po bocích umístěny okřídlené frontony, střední ve tvaru drapérie. Pod frontony jsou umístěny ve štuku festony, uprostřed bažant.