měšťanský dům U černého koníka

Dvoupatrový dům má vrcholně barokní pětiosé průčelí. V přízemí je průčelí novodobě upraveno. Mezi pravoúhlými otvory probíhá pásová bosáž. Přízemí ukončuje průběžná římsa. První a druhé patro je členěno mezi okny a na nárožích průběžnými, kanelovanými pilastry s volutovými hlavicemi. Okna prvního patra jsou lemována pilastry, nad okny jsou rozeklané segmentové frontony, pod okny římsa, v parapetu vlys. Okna druhého patra mají pásové šambrány s ušima, jež v nadpraží přecházejí ve volutová křídla ve středu s motivem mušle. Pilastry jsou nad hlavicemi protaženy až k průběžné profilované podokapní římse ukončující průčelí. Dispozici přízemí tvoří po pravé straně probíhající průjezd do dvora, vlevo od průjezdu je objekt řešen jako hloubkový dvoutrakt se dvěma prostorami do ulice a třemi do dvora. Schodiště do prvního patra je ve středu dispozice vloženo do uličního traktu domu, schodiště do suterénu probíhá podél levé strany průjezdu a je přístupné ze dvora. Průjezd je zaklenut polokruhovou klenbou se styčnými trojúhelnými lunetami, v zadní části při dvoře s jednou trojúhelnou výsečí blíže vstupu. Prostor vlevo od průjezdu má valenou klenbu se styčnými trojúhelnými lunetami. Prostor do dvora po levé straně schodiště do suterénu má rovněž valenou klenbu s výsečemi. Ostatní prostory přízemí jsou plochostropé. Suterén přístupný ze dvora dlouhou chodbou, zaklenutou valenou klenbou s klesající vrcholnicí, má v pokračování této chodby sklep do ulice s valenou polokruhovou omítnutou klenbou s vrcholnicí kolmou k ulici, odtud je přístup do druhého sklepa při ulici v levé části dispozice, kde je stejná valená klenba, ale neomítnutá, cihelná. Patra jsou plochostropá.