měšťanský dům

Třípatrový dům, postavený na gotické hradbě v blízkosti původní Hradské brány. Do třídy 1.máje má dvouosé průčelí. Do ulice Wurmovy vede pouze úzká ulička, ústící do přilehlé zahrady. Zahradní průčelí je tříosé, dvoupatrové s přesazeným středním rizalitem. Střecha je sedlová s valbou situovanou do tř.1.máje. Přízemí je otevřeno do tř.1.máje jedním větším novodobým portálem, ukončeným segmentovou klenbou. Přízemí je od pater odděleno profilovanou kordónovou římsou, zdobeno jednoduchým horizontálním ornamentem. Původní prostory přízemí jsou klenuty renesanční valenou klenbou. Fasáda v patrech je jednoduchá, pouze kolem oken členěných na šest tabulek jsou vytvořeny profilované štukové šambrány a pod nimi jednoduché štukové římsy. Patra jsou rozdělena na dva velké renesanční prostory s okenními nikami proraženými i gotickou hradbou směrem k novější zástavbě. Ostatní místnosti jsou plochostropé. V prvním patře se dochovala původní barokní černá kuchyně, klenutá valenou klenbou, v chodbě renesanční pískovcový portál a kamenný krakorec. V druhém patře se dochoval pozdně renesanční malovaný trámový strop v místnosti do tř.1.máje a zbytek barokního malovaného trámového stropu v druhé místnosti s částí původního gotického cihelného ostění ve fasádě do zahrady. K objektu patří také původní gotická hranolová věž, rozdělená na dvě patra s úzkými střílnovými okénky a třetí patro, sloužící jako altánek s novogotickými zdobnými okny.