bývalá kanovnická rezidence

Jednopatrový řadový objekt s pravým krátkým bočním křídlem a dvěma novodobými dvoupodlažními křídly skeletového typu, uzavírajícími na parcele vnitřní nádvoří a prostor parkánové zahrady. Hlavní objekt je podsklepen dvěma na sebe navazujícími sklepy, umístěnými podél uliční čáry, zaklenutými valenou kamennou a cihelnou klenbou. Přízemí a patro jsou dvoutraktová se vstupním průjezdem umístěným ve střední ose objektu, zaklenutým valenou klenbou, rozdělenou pasy a trojúhelnými výsečemi na bočních stěnách, zdobenou vysokým štukovým rámováním pasů a kruhových zrcadel ve vrcholech klenby. Dveřní portály průjezdu jsou zdobeny pískovcovým obložením s uchy a kapkami a vyššími naddveřními římsami. Monumentální dvouramenné schodiště do patra je umístěno po levé straně průjezdu. Ostatní místnosti přízemí jsou z větší části zaklenuty valenými klenbami s trojúhelníkovými výsečemi, částečně křížovými klenbami a jednou plackovou klenbou s koutovými výsečemi, zdobenou čtyřmi pravoúhlými pasy, zakončenými ve vrcholu kruhovým štukovým zrcadlem. Stropy patra jsou z větší části plochostropé, zdobené štukovými zrcadly s plochými štukami. Původní klenby se zachovaly jen částečně nad zadní částí průjezdu - křížovou klenbu s koutovými segmenty, na hranách zdobenou jemnou štukou a částečně zachovanou malbou stropu; valenými křížovými klenbami a křížovou klenbou s bohatou štukovou výzdobou ve stylu pásků, váz a andílků. Dveře se zárubněmi se z větší části zachovaly původní profilované, dřevěné. Do mansardové střechy bylo vestavěno patro o trojtraktové dispozici, osvětleně zdvojenými vikýři, přístupné novodobým jednoramenným schodištěm. Dvorní stavby jsou novodobé, dvoupatrové, skeletového systému s rovnými střechami. Fasáda hlavního objektu do nádvoří je jednoduchá s okny zdobenými štukovými šambránami s uchy a kapkami, zakončenými jednoduchou nadokenní římsou. Fasáda do náměstí je dvanáctiosá, hladká se stejně orámovanými okny jako dvorní fasáda. Kamenný vstupní portál je umístěn na osu fasády. Na částečně předsazených edikulových sloupech zakončených jednoduchými hlavicemi, nesoucími architráv se zalomenou římsou s dvěma bočními vázami zdobenými festony. Portál je zaklenut segmentovým obloukem, zdobeným čabrakovým vlisem s dvojitou volutou uprostřed. V edikulách jsou umístěny kartuše. Na portále jsou nad sebou umístěny dva kamenné, bohatě zdobené erby v kartuších s maskarony.