bývalá jezuitská kolej

Raně barokní komplex čtyř na sebe navazujících třípatrových objektů původní jezuitské koleje, postavený v letech 1718 - 1722 neznámým architektem. Křídla vytváří spolu s kostelem P. Marie Sněžné dvě nádvoří. Sklepy jsou pod všemi objekty cihelné klenuté valenou klenbou s trojúhelnými výsečemi, ve středním a jižním křídle postaveny na původních vyčnívajících skalách. Průčelí jsou členěna pilastry vysokého řádu, v uliční fasádě spočívající na měkce bosovaném kladí u ostatních fasád zakončených na jednoduchém štukovém soklu. Okna jsou zdobena zvlněnými či rovnými nadokenními římsami. Výrazně odlišný je plasticky provedený východní štít jižního křídla s bohatými štukaturami andělíčků a rostlinného dekoru. Dispozice všech křídel je dvouosá, sály a chodby klenuty z větší části výsečovými a neckovými klenbami, v křídlech severním a jižním zdobeny různě tvarovanými nástropními zrcadly. V přízemí se dochovala štuková výzdoba původního vstupního prostoru a vedlejší tzv. "přijímací místnost" zdobená pískovcovými hlavicemi sloupů. V přízemí spojovacího křídla je pískovcový portál zdobený rostlinným dekorem na bočních hlavicích a vrcholovém klenáku. V objektu se dochovala jediná původní barokní dveřní zárubeň s panty. Nachází se ve vstupu do prostoru pod schodištěm v přízemí, přiléhající k prostorám sakristie kostela P. Marie Sněžné. Na chodbách jsou zachovány původní pískovcová ostění přístupů ke kamnům. Krov je původní, v jižním křídle tvořen ležatou stolicí, v ostatních stojatou zdvojenou stolicí..