kanovnická rezidence

Komplex čtyř jednopatrových objektů se středním dvorem. Uliční průčelí je sedmiosé, ranně barokní, s vrcholně barokním vstupním portálem umístěným ve střední ose. Okna v přízemí jsou zdobena barokním pískovcovým ostěním s uchy a kapkami a osazenými barokními mřížemi. Okna v patře mají navíc trojúhelné frontony. Vstupní portál je kamenný s dvěma předsazenými sloupy, nesoucími bohatou profilovanou římsu s prolomeným segmentovým štítem. Ve vrcholu portálu jsou zavěšeny dva pískovcové erby. Okno nad portálem je zdobeno po bocích štukovými volutami. V patře pravého rohu je vybudována půlkruhová nika, zdobená bohatou štukou ve tvaru akantových listů s plody květinami ulitou a okřídlenou hlavičkou andílka. Na zahradní a dvorních fasádách jsou okna zdobena pouze profilovanými šambránami s jednoduchými nadokenními římsami. V levém křídle se zachovalo ostění raně renesančního polokruhově zaklenutého okna. Všechny objekty jsou jednotraktové. Sklepy jsou pouze pod zahradním traktem. Jsou pozdně gotické, v části dvoupatrové, posazené na původní raně gotickou hradbu, přístupné ze dvora. Přízemí zahradního traktu je gotické s částečně renesančními klenbami a zbytkem vrcholně gotické kaple. Boční křídla jsou v přízemí zaklenuta renesančními klenbami s kamennými portálky. Uliční křídlo v přízemí je klenuto částečně renesančními a částečně raně barokními klenbami s trámovým stropem z 19.stol. V pravém rohu pravého bočního křídla a zahradního křídla jsou dodatečně přistavěna ranně renesanční dřevěná točitá schodiště. Barokní schodiště do patra s pískovcovými zábradlími jsou umístěna v levém bočním křídle. Prostory patra jsou barokní, převážně se štukovými stropy. Místnost nad kaplí je v arkýři zaklenuta gotickou křížovou klenbou ve vrcholu zdobenou pravděpodobně dodatečně vloženým erbem. Střechy jsou sedlové nad objekty do ulice a parku a pultové nad bočními křídly.