boží muka

Trojboký pilíř se zaoblenými rohy o celkové výšce cca 5 m z cihelného zdiva, kaplice oddělena kordonovou římsou, zdola vedenou mírně konkávně, a otevřena otvory se segmentovými záklenky, ukončena profilovanou římsou. Dolní část tvoří sokl vysoký cca 0,4 m, na který navazuje stěna s mělkými obdélnými výklenky. Kaplice je půdorysně o něco málo menší než dolní polovina božích muk a uvnitř je vytvořen otevřený prostor, ve kterém je umístěna nová malba na plechu zobrazující sv. Cyrila a Metoděje. Východní stěna obrácená k poli je kromě horního zaslepeného otvoru se segmentovým ukončením hladká. Zastřešeno stanovou střechou, pokrytou červeně natřeným plechem. Ve vrcholku střechy připevněn patriarchální kříž s jetelovým ukončením ramen. Boží muka jsou omítnutá a opatřená vápenným nátěrem v bílé barvě. Délka hran v soklové části: 0,21 m