bývalá dobytčí tržnice

Rozlehlá halová stavba převážně z cihelného neomítaného zdiva s dvěma symetrickými bočními přístavky byla součástí areálu bývalých městských jatek a dobytčího trhu. Je situována dále od centra města v blízkosti železniční dráhy. Hlavní obdélný halový prostor je zastřešen střechou segmentového tvaru z příhradové konstrukce se světlíkem ve vrcholu. Krytina je asfaltový šindel a asfaltové pásy. Původně přízemní boční přístavky s pultovou, téměř plochou střechou byly pří obnově zvýšeny o patro a zrušeno tak boční bazilikální osvětlení hlavní haly. Obě hlavní průčelí v historizujícím stylu jsou rytmizována pilastry, dělícími plochu na 5 polí vyplněných velkými prosklenými otvory segmentově zaklenutými. Krajní pilastry jsou zakončené cihlovými volutami, střední kamennými nástavci tvaru obelisku. Některé obelisky na východním průčelí chybí, na západním průčelí všechny. Nad středním vstupem jsou v obou průčelích kamenné znaky města – na východní straně původní znak, na západní kopie (originál je údajně uložen v olomouckém Masokombinátu). Průčelí zdobí konzolové římsy. Plocha štítu je celá prosklená. Boční přístavky jsou kromě ostění otvorů omítnuté, natřené výraznou oranžovou barvou. V přístavcích jsou provozní místnosti, sklady a kanceláře, v hlavní hale jsou při všech stěnách v 90. letech 20. stol. vestavěné galerie.