socha Navštívení Panny Marie

Ve čtvercové litinové ohrádce čtvercová odstupněná základna. Na ní konkávně tvarovaný čtyřboký ořímsovaný sokl, ve spodní části volutově vydutý. Stěny členěny rytými rámy s vybranými rohy, průčelí ve spodní části také palmetovým dekorem. Na všech stranách soklu maiuskulní nápisy. Vpředu: „POČETI BLAHOSLAWENE PANI MARIE“. Vzadu: ZA CZASV ANTONINA KOBLIISKA A MARTINA ZBORZILA L.P. 1748“. Vlevo: „Opraveno 1893 1992“ . Vpravo: „TATO STATUA IEST OBNOWENA ROKU. 1804 ZACASU FRANC SPICAK PURGMISTER A IOSEFA HUNKA RYCHTAŽE“. Na přední straně římsy soklu erb s iniciálami P. Marie. Socha v podživotní velikosti stojí na plintu, levé koleno vytlačeno, přiléhavý zřasený šat s pláštěm přehozeným přes obě ramena, splývajícím v mělkých záhybech k zemi. Na hlavě plachetka. Hlava skloněna k pravému rameni, ruce pokrčeny v objímajícím gestu. Nad hlavou baldachýn, nesený čtyřmi konzolami, upevněnými do vrcholu soklu. Baldachýn vrcholí plechovou fiálou a jednoduchým křížem. Rozměry: základna –110 x 110 x 50 cm, výška – sokl 110 cm, socha 150 cm.