kaple sv. Vavřince a kříž

Samostatně stojící zděná omítaná kaple obdélného půdorysu s jen o málo užším půlkruhovým závěrem a hranolovou věží na jižní, vstupní straně. Střecha je sedlová, nad závěrem půlkuželová, krytá plechem, věž má střechu jehlancovou, konkávně prolomenou. Fasády jsou hladké, s nízkým soklem a profilovanou korunní římsou, na věži v úrovni obou pater odskoky kryté plechem. Na průčelí je vstup segmentově zaklenutý, nad ním v patře věže výklenek pro sošku zaklenutý konchou, horní zvonicové patro věže má okna zaklenutá stlačeným obloukem na všech čtyřech stranách. Uvnitř je kaple zaklenuta českou plackou, závěr je plochostropý. Na kamenném stupni je hranolový podstavec s nápisem na přední straně: „Nakladatel toho křiž / Anton Zatloukal / Mariana Manželka / 1843“. Na soklu je podstavec opatřený římsami, na jeho přední straně je reliéf Bolestné Panny Marie v rytém rámu s oble vykrojenými rohy. Na podstavci hranolový pylon mírně se zužující vzhůru, rovněž s římsami nahoře i dole, zdobený na přední straně reliéfem s nástroji umučení Krista (kopí, houba, důtky a metla) v horní části a níže reliéfem Madony. Vlastní kříž s patkou má ramena ukončená ve tvaru trojlistu, mírně schematicky pojaté tělo Krista má hlavu s trnovou korunou skloněnu k pravému rameni, kolem beder nařasenou rozevlátou roušku. Nad hlavou Krista je nápis IN / RI. Celková výška cca 5m.