kaple Nanebevzetí Panny Marie

Volně stojící orientovaná kaple konvexně tvarovaného trojlaločného půdorysu s představenou čtyřbokou věží. Boční fasáda hladká, prolomena dvěmi okenními osami, okna segmentově zaklenuta s jednoduchou šambránou a klenákem ve vrcholu. Podstřešní profilovaná římsa nese sedlovou střechu nad závěrem valbovou. Na jižní straně je ke hmotě připojen přístavek sakristie na obdélném půdorysu. Hladká fasáda je členěna pilastry s římsovými hlavicemi; nároží zaoblena. Sakristie je prolomena dvěma okenními osami (na jihu dřevěné okenice, jednoduchá kovaná mříž) a segmentově zaklenutým vstupem od východu. Průčelí (věž) prolomeno pravoúhlým vchodem na podélnou osu s dřevěnou zárubní a masívními dřevěnými dveřmi. V nadpraží jedno okno oválného tvaru. Zvonicové patro odděleno kordonovou římsou. Fasáda hladká, prolomena po jedné okenní ose se segmentově zaklenutými okny. Podstřešní profilovaná římsa nese čtyřboký stan, který vrcholí kovaným křížem. Interiér: věžová část plochostropá, loď zaklenuta kupolí s pasy, kněžiště konchou. Jednoduchá zděná mensa. Stěny členěny dvojicemi pilastrů s římsovými hlavicemi. Dlažba keramická. Věžová část oddělena od lodi kovanou mříží. Materiál: cihla, kámen, hladká vápenná omítka, střešní krytina pálená taška - bobrovka.