socha sv. Floriána

Na dvoustupňové obdélníkové základně v železné ohrádce čtyřboký sokl s profilovanou patkou, nahoře ořímsovaný. Stěny soklu členěny rytými rámy s vybranými rohy. Na přední straně nápis: „NANACLAD OBIWATELV WOBCI OHROZIM“. Na zadní straně: „Intercessio tuo Sancte Floriane sit incelis Ohrozimensibus in futuro salus elpio lectre MDCCCXXVIII“. Na dvojitě ořímsované podnoži socha světce v oděvu římského vojína s přilbou na hlavě. Pravá noha vykročena, plášť, přehozený přes pravou paži, splývá za tělem k zemi. Mírně pokrčená pravá ruka drží vědro, ze kterého teče voda na hořící dům. Levice drží žerď praporce. Zřasený praporec splývá k zemi. Hlava pootočena k pravému rameni. Materiál: pískovec; hrot žerdi kovový, zlacený. Rozměry: sokl – 53 x 53 cm, základna – 90 x 90 cm, výška – základna 50 cm, sokl 125 cm, podnož 48 cm, socha cca 160 cm.