socha sv. Judy Tadeáše

Pískovcová socha, na dvou hladkých a jednom okoseném stupni je hranolový podstavec křížového půdorysu, složený ze širšího soklu, který přes profilaci přechází do střední části s postranními volutami a horní vysazené římsy, která navazuje na nízkou podnož vlastní sochy. Na přední straně podstavce je rollwerková kartuš s liliemi nahoře a dole, se špatně čitelným nápisem: „K úctě a k oslavě / svatého apoštola / JUDY TADEÁŠE / obnovila / o. Němčicka / L.P. 1884“. Světec je zpodobněn stojící v kontrapostu s pravou nohou nakročenou kupředu, v mírně nadživotní velikosti, zahalen v dlouhých nařasených šatech, v pase přepásaných, plášť v hmotných záhybech obtáčí levý bok. Světec je bosý a prostovlasý, s krátkým vousem, pravá ruka svěšená podél těla drží kyj, opřený o zem, v levé pokrčené ruce drží oválný medailon s reliéfem hlavy Krista, položený na pravé straně prsou. Hlava světce je pootočena k levému rameni a vzhůru. Tělem probíhá protipohyb.