kaple sv. Barbory

Drobná zděná omítaná samostatně stojící stavba, čtvercového půdorysu, se sedlovou střechou krytou pálenou taškou. Průčelí je prolomeno pravoúhlým vstupem s novějšími dřevěnými dvoukřídlými dveřmi s okénky v horní části a je završeno štítem s postranními křídly, pilastry a trojúhelníkovým frontonem. Ve štítu je mělký pravoúhlý výklenek, podobné výklenky jsou v obou bočních stěnách, zadní stěna je hladká. Ze všech stran obíhá jednoduchá korunní římsa. Vnitřní prostor je zaklenut valenou klenbou se styčnými lunetami, uvnitř je jednoduchá zděná menza a malý oltář tvořený půlkruhově zaklenutým výklenkem se sloupy po stranách, nesoucími bohatě profilovaný trojúhelníkový fronton s nápisem „Oroduj / za nás / Sv. Barboro!“. Ve výklenku je místo sv. Barbory běžná soška Panny Marie Lurdské.