rodinný dům Ferdinanda Kšíra

Samostatně stojící dům v prostoru zahrady je třípodlažní částečně podsklepenou stavbou s plochou střechou. Objekt obdélného do zahrady rozšířeného půdorysu s zdůrazněn na straně do zahrady pětibokým arkýřem sledu dělených oken. Na západní straně přístavba přízemní garáže a dvoupodlažní lodžie. Další garáž v části dispozice přízemí domu . Fasáda z hrubozrnné omítky s mírným předsazením v ploše přízemí, ukončena nízkou průběžnou atikovou zídkou. Jednoosé vstupní průčelí zdůrazněno nad vstupem s dvoukřídlými dveřmi úzkou vysokou prosklenou stěnou s vitráží k osvětlení schodišťového prostoru. Vniřní dispozice plochostropá tvořena dvěma bytovými jednotkami nad sebou s centrálním vstupem s točitým schodištěm. Zahrada obehnána oplocením z betonových sloupků s podezdívkou a drátěnými kovovými výplněmi.