boží muka

Pro daný region typická kamenná barokní sloupková boží muka se nachází jihozápadně od obce v remízku u návrší Posvátný při silnici do Nové Vsi. Čtyřboký sokl božích muk je členěn rytými rámy s ujmutými rohy. Na čelní straně soklu je rytý letopočet 1774. Ze soklu vyrůstá sloup s patkou a ořímsovaným prstencem ve vrcholu. Dřík sloupu s mírnou entazí je zakončen poměrně mohutnou ořímsovanou krycí deskou, na které je umístěna čtyřboká kaplice. Kaplice je ze tří stran členěna mělkými nikami zaklenutými ustupujícím půlkruhovým záklenkem. Zadní stěna je hladká. Kaplice je završena konkávně projmutým nástavcem v podobě komolého jehlanu tvořícím stříšku. Na nástavci bývala umístěna vrcholová kamenná koule s vetknutým dvouramenným kovaným křížkem. Koule i kříž v současné době chybí.