usedlost

Areál venkovské usedlosti čp. 8 se nachází na jižním okraji obce, podél místní komunikace. Štítové průčelí s bránou je orientováno k jihu, k přilehlé komunikaci. Venkovská usedlost je tvořena na JV straně obytným stavením s navazujícími chlévy. Kolmo na obytné stavení navazuje stodůlka s přístavkem a dále špýchar s přístavkem. Na jihu je dvůr uzavřen bránou a na ní se kolmo napojují přízemní chlívky.Dvůr je ohraničen budovami ze všech stran. Na SZ straně se nachází zahrada, která je ohraničena ohradní zdí. Na severní straně zahrady je situován dřevěný přístavek, který je bez památkové ochrany. V jižním cípu zahrady se nachází zděný přístavek s pultovou střechy, který je rovněž bez památkové ochrany. Před obytným stavením je situována předzahrádka, která je oplocena pletivem, které je bez památkové ochrany.