usedlost

Drobná venkovská usedlost uzavřeného typu je situována uprostřed obce, na JZ straně návsi. Venkovská usedlost je tvořena na SZ přízemním obytným stavením, na které navazují bývalé chlévy zmodernizované na obytné stavení a dále na ně otevřená kolna do dvora. Dvůr na JZ je uzavřen stodolou, na kterou navazuje přístřešek na jihu, který je bez památkové ochrany. Na východní straně je situován přístřešek, který je bez památkové ochrany a nachází se na místě bývalého zděného domu čp. 25, zřejmě výměnku, který byl přístupný z přilehlé komunikace. Usedlost je ohraničena ohradní zdí, která je přerušena částí z vlnitého plechu. Ve dvoře se nacházejí drobné hospodářské objekty, přístřešky a přístavky, které jsou bez památkové ochrany.