boží muka

Sloupková Boží muka se nachází na západním okraji obce Radňov směr Herálec. Na žulové čtvercové desce stojí žulová skosená patka podstavce. Na čelní straně směrem k silnici je vyrytý letopočet 1778. Podstavec k pilíři přechází konkávním projmutím boků. Drobná patka je upravena odstupňovaným profilem. Pilíř, jehož stěny jsou členěny rytou linií, se směrem vzhůru zužuje. Zakončen je profilovanou hlavicí, na níž spočívá čtyřboká kaplice. Podle původního nedatovaného EL i REI z r. 2006 se na kaplici nacházeli niky na čelní a na bočních stranách. Zadní strana byla hladká, vyplněná obdélným polem s karnýzovým obloukem. V poli špatně čitelný znak (monogram Krista?). Niky byli završeny konchou. V současnosti jsou niky uzavřeny skleněnými poli, pod kterými jsou umístěny obrázky. Kaplice je ukončena profilovanou římsou přecházející ve čtyřbokou stříšku tvaru komolého jehlanu s prohnutými boky a destruovaným vrcholem. Do vrcholu je zapuštěn litinový kříž s plastickým korpusem a jetelovým zakončením ramen. Sloup je k patce přichycen železnou kramlí.