kříž

Kříž je umístěn na kamenném čtyřbokém zužujícím se soklu s obdélníkovou základnou. Sokl je nahoře i dole ořímsovaný, na bocích zdobený plastickými křivkami s volutovým zakončením. Nápis na přední straně: "Tento kříž jest / ke cti a chvále Nej / světější Trojici / BOŽÍ / dne 14 července / Léta Páně / 1832 / postaven / FP / CT". Podle st. evidenčního listu se na zadní straně nacházel také nápis, v současnosti je tato strana nahrubo opracovaná a je na ní připevněna podpěra pro kříž. Na soklu stojí litinový profilovaný kříž s hroty na zakončení břeven. Tělo Krista je prověšeno ve tvaru Y, hlava skloněna k pravému rameni, bederní rouška svázána vpravo. Korpus je opatřen nátěrem v barvě žlutého kovu. Nad hlavou Krista zlacená blána s nápisem INRI. Na svislém břevně umístěna oválná nápisová deska s nápisem: "Pochválen / buď Pán / Ježíš Kristus". Kříž je ohraničen ohrádkou ze čtyř žulových sloupků spojených třemi dřevěnými břevny.