kostel Růžencové Panny Marie a průčelí Kongregace - rizalit s mozaikou

Kostel - Budova Kongregace bratří Nejsvětější Svátosti (Petrinů) s kostelem Růžencové Panny Marie se nalézá v Žižkově ulici blízko Senovážného náměstí a jihovýchodně od historického centra města. Kostel se nachází za budovou Kongregace ve dvoře vnitrobloku. Jednolodní stavba s předsíní a kvadratickým chórem uzavřeným půlkruhovou apsidou není orientována a kněžiště je posunuto k jihu. Přístup ke kostelu vede ze Žižkovy ulice chodbou v přízemí budovy kongregace. Kněžiště má sedlovou střechu s párem vikýřů krytou eternitovými šablonami. Půlkruhová apsida má půlkuželovou střechu krytou plechem. Obdélná loď má sedlovou střechu krytou eternitovými šablonami a na každé straně se nalézají čtyři malé vikýře do prostoru půdy. U severního průčelí vyrůstá ze hřebenu střechy hranolová, plechem krytá zvonička s jehlancovou střechou a sdruženými okny na každé straně. Areál dále zahrnuje vstupní rizalit budovy kongregace s mozaikou.