krucifix na podstavě

Jedná se o kamenný cca 4,5 metru vysoký kříž, zhotovený ze světlého hrubozrnného pískovce. Na kamenném stupni je umístěn třídílný hranolovitý sokl .Spodní díl o roměrech : výška 33 cm x šířka 92 cm x 67 cm je tvořen bohatou profilací. Prostřední díl soklu je 62 cm vysoký, 80 cm široký a 52 cm hluboký. Ve přední části má mírně vystupující kartuši, která je zdobená poměrně mělkým ornamentálním vzorem a ve které je rovněž letopočet 1823. Horní část soklu je zakončená profilovanou římsou zdobenou zubořezem. Na bočních stranách dříku je v nízkém reliéfu provedena kartuše a v ní pravidelné květy (kopretiny??). Čelo dříku je orámováno vzorem vejcovce. Uprostřed je oválný medailon s písmeny IHS. Nad i pod medailonem jsou pak opět velké pravidelné květy. Na nízkém soklíku (výška 42 cm) nahoře se zubořezem a vepředu s reliéfem beránka, kalichu a kříže je vztyčen kamenný kříž s Ukřižovaným. Spodek kříže tvoří stylizovanou zeměkouli ovinutou hadem. Ramena kříže tvoří trojlisty, nad hlavou Krista rozvinutý svitek s nápisem “INRI”. Vlastní figura Krista je cca 1 metr vysoká. Po stranách soklíku dva klečící andílci vysocí cca 55 cm.