vila Gočárova pro rodinu Sochorových

Patrová vila asymetrické dispozice, vybudovaná na svažitém terénu. Jižní průčelí, obrácené do větší plochy zahrady, má zcela symetrický obdélný obrys a je akcentováno pouze osově středovým rizalitem, na jehož stříšce se nachází terasa, přístupná z prvního patra. V přízemí tři osy oken, v patře pět; jedná se o osově symetricky umístěné úseky pásových oken, vyjadřující navenek strukturu interiéru. Nejdelší úsek, o pěti vertikálních tabulích oddělených dřevěnými příčkami, osvětluje středový rizalit. Průčelí východní, obrácené do ulice, má již kompozici asymetrickou. Čelně vlevo předstupuje před ostatní hmotu budovy hlavní křídlo, ve východní fasádě bez oken, v přízemí posazené na dvou pilířových pilotech. Prostory mezi piloty byly až druhotně velmi nevhodně přepříčkovány, původně tato partie tvořila otevřený chráněný vstup, kde budova se otevírala úsekem konvexně zaoblené zdi, která je dnes zachována v kryté předsíni. Severní fasáda tohoto křídla osvětlena několika malými okny; před ní se nachází terasa na konvex-konkávně zaobleném půdorysu s původním ohýbaným kovovým zábradlím, vedoucí do traktu, sloužícího dnes jako ubytovna. Ten je akcentován vnitřním šnekovým schodištěm, zvýrazněným z exteriéru vertikálním pásem matného skla, nahoře se plynule zalamujícím a obíhajícím zakončení půlkruhového půdorysu. Trakt ubytovny zpřístupněn původními dveřmi s kulatým nautickým okénkem a markýzou, osvětlen jedním oknem při severním nároží. Severní průčelí tohoto traktu je holé, neproražené okny. Západní průčelí vily vyrůstá z výrazně sníženého terénu; z této strany vyznívá vila monumentálněji. Okna stejného typu jako v jižní fasádě jsou i zde rozmístěna logicky a symetricky, v prvním patře jsou to okna o čtyřech vertikálních tabulích, v přízemí okno čelně vlevo o pěti tabulích. Z této strany k budově přistavěna zcela nevhodná přízemní hmota, rušící charakter celého původního západního průčelí. Střecha rovná. Na traktu ubytovny výtvarně pojatá terasa s dvěma komíny obdélného půdorysu, spojenými betonovou stříškou. Na západní straně zahrady je zachován původní tenisový kurt. Součástí areálu je i původní oplocení s výtvarně pojatým hlavním vstupem, kde se zachoval i původní mechanismus otvírání brány.