zvonice

Zvonice je volně stojící architektura čtvercového půdorysu, mající charakter hranolové věže. Stavba stojí na mohutné vyvýšené základně, vyzděné z velkých kamenů. V čelní stěně přízemí je v ose prolomen segmentově zaklenutý vstup s původními dveřmi, nad ním segmentově zaklenutá mělká nika. Zvonicové patro je do všech čtyř stran otevřeno většími okny s půlkruhovými záklenky, profilovaná podstřešní římsa je nad okny konvexně vypnuta. Vysoká Jehlancová střecha je kryta plechovou střešní krytinou, ve vrcholu je osazen dvouramenný kovový kříž. Stavba je bez výraznějšího architektonického členění, hladké fasády evokují pevnostní charakter. V barevně odlišené nice nad vstupem je osazena novodobá socha Nejsvětějšího srdce Ježíšova.