pomník obětem bojů proti fašismu

Pozadí pomníku tvoří zídka z pískovcových desek červenavé barvy. po stranách na okraji zídky pozadí symbolické mísy na věčný oheň umístěné na pískovcových hranolech. Uprostřed na podstavci socha Rudoarmějce se samopalem a kyticí. Sokl sochy má výšku zídky v pozadí a na přední části ve vysokém reliéfu srp a kladivo. Na podstavci sochy heraldicky vlevo je signatura: Šolc, Ungrád, 1956. Výška samotné sochy je 2,70 m. na pozadí, heraldicky vpravo je nápis ve vysokém reliéfu: “Vám poděkování” a vlevo “a lásku Vám”. Po levé a pravé straně sochy jsou pamětní desky se jmény padlých a zde pohřbených vojáků RA. Po pravé straně vojína uvedeno deset vojáků jménem a dalších jedenáct hrdinů RA nezjištěné totožnosti uvedeno jen počtem. Po levé straně na desce jména jedenácti důstojníků.