elektrárna s kotelnou firmy Ignaz Ginzkey a Co.

Sdružený objekt kotelny s elektrárnou je postaven na obdélném půdorysu, od zauhlovací věže jej odděluje místní komunikace, překlenutá spojovacím můstkem. Elektrárna je umístěna severně od kotelny v částečně odděleném objektu. Kotelna je opatřena valbovou střechou s pásovým světlíkem s průmyslovými mřížovými okny, obíhajícím kolem celé plochy střechy. Střechu krytou plechovými šablonami prostupují dva žaluziové hřebenové větráky s valbovými stříškami. Severní střešní plochou prochází cihelný tovární komín ve spodní části polygonálního, v horní části kruhového průřezu s profilovanou hlavicí. Fasáda je v jižním průčelí opatřena původní hrubozrnnou omítkou v ploše a hladkou na římsách, šambránách a na geometrickém dekoru nad okenními otvory. Vysoká průmyslová okna jsou zapuštěna v mělkých obdélných vpadlinách. Západní a severní průčelí (část s elektrárnou) má novodobou hladkou omítku ve světle okrovém odstínu. Fasádu prostupují obdélná okna s průmyslovým zasklením různých velikostí a v nejvyšší úrovni okna typu volských ok. Objekt má ocelový nýtovaný krov, v kotelně dochováno torzo přestavovaného a upravovaného kotle, v elektrárně pojízdný jeřáb typu kočka. Původní dvě turbosoustrojí se nedochovala.