dům

Dům č. e. 90 / 4 leží v jižní části obce, na západní straně místní vedlejší cesty. Obytný přízemní zděný dům stojí na obdélném půdorysu, skládá se ze dvou částí. Severní díl tvoří původní roubená světice chalupy, jižní část pak tvoří mladší zděná dvoutraktová stavba s půdní nadezdívkou a obytným podkrovím. Severní roubený dům - roubení této severní části je opatřeno podstávkami, sedlová střecha s pásovým vikýřem. Podstávky jednoduché s pásky, roubení se světlými vymazávkami. Okna světnice dvojitá, dvoukřídlá, šestitabulková osazena v líci, lemována jednoduše profilovanou dřevěnou šambránou, dole v parapetní dřevěnou římsou. Drobný pásový vikýř s dvojicí dvoukřídlých, na šířku položených okének, osvětlujících podkroví. Střecha kryta živičnou krytinou. Zděná jižní část - vstupní podélné průčelí zděné části je tříosé, dvě jižní osy jsou okenní, třetí osou jsou osazeny jednokřídlé rámové dveře s výplněmi. Severní štítové průčelí je dvouosé, jižní štít domu v přízemí se třemi, ve štítu s dvojicí oken a nikou ve vrcholu štítu. Okna jsou obdélná, dvojitá, dvoukřídlá, čtyřtabulková v hlubokých špaletách. Ve zděné části jsou lemována štukovými šambránami s klenákem a uchy. Hladká omítka domu je lemována na okrajích lizénovými pásy. Střecha na jižní části sedlová s dvojicí vikýřů se sedlovými stříškami, kryta eternitem, na severní kryta živičnou krytinou.