socha sv. Stanislava

Socha z béžovahého kvalitního pískovce je umístěna při silnici na Vysoké naproti odbočce do areálu bývalého družstva. Na odstupňovaný sokl navazuje hranolovitý dřík. Na jeho čelní (západní) straně nalezneme reliéf Panny Marie. Zadní (východní) strana dříku nese tesaný nápis zvýrazněný černou barvou: Zřízeno / ke cti a chvále Boží a Svatému / Stanislavu, / od Karla Wanoučka, / roku 1860. V dolním pravém rohu je umístěna signace : Jan Sucharda / zhotovil. Na dříku spočívá hlavice se segmentovým výběhem profilované římsy a akantovým dekorem. Samotná socha v podživotní velikosti spočívá na nástavci hlavice. Prostovlasý světec provedený v kontrapostu levé nohy je oblečen v biskupské roucho a pravou rukou se opírá o mitru. Levá ruka přidržuje mitru a knihu. Celek doplňuje drátěná svatozář s křížem.