boží muka

Sloup celkem třídílný, celý je zhotoven ze šedého pískovce,spočívá na vyskládaném kamenném základu. Základnu tvoří krychle o rozměrech 60*60*60 cm s výrazně vyžlabenou horní hranou. Na spodním rohu krychle je připevněna měděná pamětní destička s nápisem v českém a německém jazyce - připomíná zrestaurování sloupu v roce 1991. Na základně stojí cca 2 m vysoký sloup kruhového průřezu přichycený k základně viditelnými železnými trny. Hlavici sloupu tvoří plochá kruhová deska s obvodovou hranou profilovanou výrazným oblounem (připomíná žernov), na ní je posazena čtyřstěnná kaplice. Kaplice má ve všech čtyřech stěnách malé půlkruhově zaklenuté niky, završuje jí plochá desková římsa se zvonovou stříškou, v níž je zasazen kovový patriarší kříž. Na jedné ze čtyř stěn kaplice je vytesáno vročení 1670, zvýrazňuje jej pozlacení.