venkovský dům

Obdélné stavení, z poloviny roubené, z poloviny zděné, v ose s připojenou stodolou pod jednotnou sedlovou střechou. V roubené části okna pravoúhlá, v kamenné části pravoúhlá mírně vypjata do obloučku, rámována hlazenou omítkou. Stodola nověji upravena. Okolo stavení bedněné podstřeší s pobitím. Ve štítě lomenice. Střecha sedlová, krytá taškami. Štítové průčelí trojosé. V průčelní okapové stěně tři okna do světnice, vstup a okno do síně, výklenek s poličkami, zamřížované okno do komory, posuvná dřevěná vrata na mlat, dvoukřídlá dřevěná vrata do kůlny. V zadní okapové stěně dvě okna do světničky, okno a vstup do síně, dvoukřídlá dřevěná vrata do kůlny. Mezi síní a kůlnou podél zadní okapové stěny přistavěno bedněné závětří s dvoukřídlými vraty v šíři mlatu.