kostel Božího Těla

Popis stavby před požárem v roce 2017: Dřevěný roubený jednolodní kostel jednoduchého půdorysu s čtvercovou lodí a o něco menším, rovněž čtvercovým presbytářem. K západnímu průčelí je připojena kónická štenýřová věž s vysazeným zvonicovým patrem ukončeným cibulovou bání. Zvonicové patro je deštěné, s ozdobně vyřezávanými dolními okraji desek. Kolem celého kostela obíhá nízký ochoz, jehož šindelovou střechu nesou dřevěné pilířky. Dvouhřebenová střecha kostela, plášť věže a báň jsou kryty šindelem. Roubené stěny jsou nad ochozem obložené deštěním s lištami na spárách, pod ochozem obklad není. Plocha pod ochozem je krytá velkými kamennými deskami, podvěží má deskovou podlahu. Loď má plochý deskový strop, strop presbytáře imituje valenou klenbu. Stěny jsou tvořeny hraněnou plochou trámů, bez povrchové úpravy. Dlažba kostela je kamenná. Západní a severní stranu lodi zabírá empora nesená dřevěnými pilíři s vyřezávanými hlavicemi. Parapet empory je zdobený malovaným plátnem s rostlinnými motivy v obdélných rámcích, na spodním okraji obíhá v celé délce místy nečitelný nápis objasňující vznik empory. Na evangelijní straně presbytáře je vstup do sakristie, nad sedlovým portálkem se nachází datace 1563.