železniční most

Viadukt byl postaven v roce 1872 při budování nové Dráhy císaře Františka Josefa z Prahy do Vídně, na konci 19. století pak byla trať rozšířena o druhou kolej. Široký půlkruhově zakončený viadukt z kamenného zdiva, tvořený původní stavbou z roku 1872 a přístavbou z konce 19. století. Severní - starší fasáda je modelována zdivem z lomového kamene a nárožím s klenáky z pískovcových kvádrů, nahoře je ukončena prostou hranolovou římsou. Podhled klenby je složen z naplocho kladených nízkých kvádříků. Přístavba při jižní stěně rozšířila původní jednokolejnou trať na dvoukolejnou, tvarově i strukturou líce uchovává původní podobu, pouze mění šířku mostu. Nároží této jižní fasády je lemováno kvádry a klenáky ze sliveneckého mramoru, z něhož je i horní hranolová římsa.