zvonice

Jedná se o věž čtvercového půdorysu z lomového kamene v prvních třech patrech. Z východní a jižní strany přiléhá zhruba do třetiny třetího patra budova školy. Věž je architektonizována patrovými římsami. Úpravou vrchního patra věže z r. 1861 se zvýšila o 1,9 m, již s použitím cihel. Věž je od terénu po střechu vysoká 19,6 m. V přízemí vstup se segmentovým zaklenutím, se skosenými hranami špalet a záklenku. V prvním a druhém patře úzká čtyřhranná okna se skosenou hranou s pletivem z exteriéru, ve třetím patře sdružená podvojná okna s kamennými venýři s pletivem do interiéru, zaklenutá do polokruhu; jižní a východní zaslepená, nejsou patrná z exteriéru. Okna jsou vybavena dřevěnými pevnými žaluziemi. Zhruba od poloviny vrchního patra jsou vnější hrany věže směrem nahoru skoseny do tvaru osmiúhelníku. Nad podstřešní římsou, spočívající na rozích na čtyřech mělkých, širokých ozdobných krakorcích, se zvedá osmiboká helmice. Pod římsou je stupňovitý obloučkový vlys. Pod vlysem je mělké, do hmoty vtlačené kruhové zrcadlo. Na každé straně helmice je předložený čelný štítek vysoký 0,55 m. Střecha má plechovou krytinu. Helmice je zakončena makovicí s dvouramenným křížem. Na korouhvičce 0,53 m vysoké a 1,03 dlouhé jsou vyřezány postavy sv. Petra a Pavla, písmena "K. M." a letopočet "1–6–7–4". Průměr měděné makovice je 0,47 m. Dvouramenný kříž je 2,37 m vysoký; otáčí se s korouhvičkou i makovicí.